Rólunk – About us

posted by admin
2009. máj 25

A kennelről

Kennelünk 1991-ben jött létre „vom Grysycos” néven. Tenyészcélunk már akkor is az volt, hogy tőlünk kikerülő kutyák sok területen jól használhatóak legyenek, a németjuhász univerzalitásához hűen. Elsősorban munka orientált típust tenyésztünk, de természetesen fontos, hogy a küllem maximálisan megfeleljen a használhatóságnak. Vagyis az „ép testben ép lélek” mondás velősen kifejezi, mi is a cél.

Kutyáink itthon is, és külföldön is bizonyítottak már, nemzeti bajnokságokon, amerikai bajnokságon, világbajnokságon egyaránt.

Évente nem születik nagyszámú alom, van, hogy egy sem: filozófiánk, hogy csak akkor elljen egy szukánk, ha biztosan jó partnerre találtunk, és a kölykök valóban szüleik javított kiadásai lesznek. Keressük a kiemelkedő adottságú, már bizonyított partnereket, amelyeket ha lehet, személyesen is megnézünk munkában.

Fontosnak tartjuk, hogy kutyáink a kötelező szűrőkön átjussanak, ezekre személyesen készítjük fel őket. A kiképzés nem csak kötelesség, hanem öröm is egyben, mind a kutyának, mind nekünk. A kutyássportok sokféle ágában próbáltuk már ki magunkat is, kutyáinkat is: a „hagyományos” őrző-védő sport mellett belekóstoltunk az agilitybe, a mentőkutyázás rejtelmeibe is. Valljuk, hogy a németjuhász sokoldalú fajta, amelynek nem minden egyede kell, hogy alkalmas legyen minden feladatra, de minden feladatra kell, hogy alkalmas egyedet találjunk a fajtán belül.

Reméljük, a honlap kellemes időtöltést fog nyújtani az idelátogató vendégeknek!

Jó szórakozást!

Kalász Tibor és Vétek Tímea

Our kennel was established in 1991 under the name “vom Grysycos.”

Our breeding goal is the universal GSD. As our primary focus we are breeding working type GSDs, but the standard type is important to vom Grysycos kennel also.

“A sound mind in a sound body” phrase succinctly expresses what the purpose is.

Our dogs here at home and abroad have been proven, national championships, U.S. championships, both WUSV and world cups.

It is important for us that our dogs pass through working and healthy filters. The training is not only an obligation but also a joy. A variety of dog sports branches have tried ourselves and our German Shepherd dogs too: IPO, agility, rescue dog and working.

Our philosophy: the German Shepherd breed is versatile, so let’s use these abilties! 

Have fun at our site!
Tibor Kalsz and Timea Vetek


Comments are closed.